Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i wyborne roladki z indyka na niedzielny obiad.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3493
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4266
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74262
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3493
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4266
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74262
Składniki
Wykonanie: Fileta opłukać, pozbawić żyłek i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie przeciąć wzdłuż tak aby powstały cienkie schabowe. Gotowe porcje posypać solą i pieprzem, delikatnie rozbić przykrywając folią spożywczą. Majonez, musztardę, paprykę wędzoną razem wymieszać, posmarować przygotowane mięso. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Paprykę, szpinak bardzo drobno posiekać, posypać mięso.
Na koniec posypać całość startą mozzarellą.
Zwinąć w roladkę.
Zawinąć folią aluminiową. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 60 minut. Po tym czasie zlać wodę jeżeli nie odparowała, pozbyć się foli aluminiowej. Ponownie wstawić do piekarnika na około 20-30 minut by roladki się zarumieniły. SMACZNEGO.