Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi indyka z rozpływającym się żółtym serem i brokułem w środku panierowane w bułce tartej z czubrycą. Pysznie smakują z bukietem warzyw lub tradycyjnie z ziemniakami.
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 964
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 964
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 232
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min, odsączamy i studzimy. Mięso indyka opłukujemy, suszymy i rozkrawamy na kotlety /mi wyszło 6 szt/. Rozkrojone kawałki mięsa delikatnie rozbijamy przez folię. Każdy rozbity kotlecik oprószamy solą i pieprzem od strony środkowej i układamy porcje startego żółtego sera i pokrojonego brokuła. Następnie mięso rolujemy, spinamy szpilkami do mięsa lub nitką bawełnianą.
Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i czubrycą. Jajka rozbijamy i rozmącamy widelcem. Roladki zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w mieszance przypraw i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja wybrałam mieszankę masła i oleju/ i obsmażamy rolady na złoty kolor z każdej strony.
Następnie rolady przekładamy do rondla, wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Rolady najlepiej smakują na gorąco od razu po przygotowaniu kiedy ser żółty wypływa z przekrojonej rolady:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 34
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 76