Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi indyka z rozpływającym się żółtym serem i brokułem w środku panierowane w bułce tartej z czubrycą. Pysznie smakują z bukietem warzyw lub tradycyjnie z ziemniakami.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 506
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 840
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 506
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 840
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min, odsączamy i studzimy. Mięso indyka opłukujemy, suszymy i rozkrawamy na kotlety /mi wyszło 6 szt/. Rozkrojone kawałki mięsa delikatnie rozbijamy przez folię. Każdy rozbity kotlecik oprószamy solą i pieprzem od strony środkowej i układamy porcje startego żółtego sera i pokrojonego brokuła. Następnie mięso rolujemy, spinamy szpilkami do mięsa lub nitką bawełnianą.
Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i czubrycą. Jajka rozbijamy i rozmącamy widelcem. Roladki zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w mieszance przypraw i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja wybrałam mieszankę masła i oleju/ i obsmażamy rolady na złoty kolor z każdej strony.
Następnie rolady przekładamy do rondla, wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Rolady najlepiej smakują na gorąco od razu po przygotowaniu kiedy ser żółty wypływa z przekrojonej rolady:)