Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z indyka z brokułem i żółtym serem

Roladki z indyka z brokułem i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 699 Ocena: 6322

Dodano:

Odsłon: 3942

Roladki z piersi indyka z rozpływającym się żółtym serem i brokułem w środku panierowane w bułce tartej z czubrycą. Pysznie smakują z bukietem warzyw lub tradycyjnie z ziemniakami.

Składniki

  • filet z indyka 75 dag
  • brokuł 1 szt
  • żółty ser 20 dag
  • bułka tarta 0,75 szklanki
  • jajka 3 szt
  • bulion warzywny 300 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czubryca 2 łyżki kopiaste
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z indyka z brokułem i żółtym serem

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min, odsączamy i studzimy.
    Mięso indyka opłukujemy, suszymy i rozkrawamy na kotlety /mi wyszło 6 szt/. Rozkrojone kawałki mięsa delikatnie rozbijamy przez folię.
    Każdy rozbity kotlecik oprószamy solą i pieprzem od strony środkowej i układamy porcje startego żółtego sera i pokrojonego brokuła.
    Następnie mięso rolujemy, spinamy szpilkami do mięsa lub nitką bawełnianą.

  2. Bułkę tartą mieszamy z solą, pieprzem i czubrycą. Jajka rozbijamy i rozmącamy widelcem. Roladki zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w mieszance przypraw i bułki tartej.
    Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja wybrałam mieszankę masła i oleju/ i obsmażamy rolady na złoty kolor z każdej strony.

  3. Następnie rolady przekładamy do rondla, wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
    Rolady najlepiej smakują na gorąco od razu po przygotowaniu kiedy ser żółty wypływa z przekrojonej rolady:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń