Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste roladki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Plastry karczku delikatnie rozbijamy dłonią. Mieszamy musztardę, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, kminek mielony, oraz paprykę słodką. Każdy plaster mięsa smarujemy mieszanką musztardy z przyprawami i na środek kładziemy trochę metki cebulowej, oraz pasek papryki konserwowej. Zawijamy roladki i spinamy je wykałaczką.
W rondlu roztapiamy margarynę z olejem i podpiekamy na nim roladki posypując słodką papryką, gdy się zrumienią podlewamy je winem i dusimy do miękkości ok. 45 minut, co jakiś czas podlewając już tylko wodą. Na koniec, gdy sos nam się zredukuje i mięso jest już gotowe, wyjmujemy roladki z rondla, a do powstałego z pieczenia wywaru wlewamy wymieszaną na gładko wodę, mąkę i śmietanę. Całość dokładnie mieszamy tak by powstał gładki i aksamitny sos.
Przed podaniem pamiętajmy o usunięciu wykałaczek z mięsa.