Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste roladki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2140
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3271
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1332
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2077
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2140
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3271
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1332
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2077
Składniki
Plastry karczku delikatnie rozbijamy dłonią. Mieszamy musztardę, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, kminek mielony, oraz paprykę słodką. Każdy plaster mięsa smarujemy mieszanką musztardy z przyprawami i na środek kładziemy trochę metki cebulowej, oraz pasek papryki konserwowej. Zawijamy roladki i spinamy je wykałaczką.
W rondlu roztapiamy margarynę z olejem i podpiekamy na nim roladki posypując słodką papryką, gdy się zrumienią podlewamy je winem i dusimy do miękkości ok. 45 minut, co jakiś czas podlewając już tylko wodą. Na koniec, gdy sos nam się zredukuje i mięso jest już gotowe, wyjmujemy roladki z rondla, a do powstałego z pieczenia wywaru wlewamy wymieszaną na gładko wodę, mąkę i śmietanę. Całość dokładnie mieszamy tak by powstał gładki i aksamitny sos.
Przed podaniem pamiętajmy o usunięciu wykałaczek z mięsa.