Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Deska do krojenia, tłuczek do mięsa, patelnia, nóż
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10004
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1787
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10004
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1787
Składniki
Mięsko króle na plastry. 2 cebulki,ogórki i kiełbaskę kroje na paski. Każdy kawałek mięsa pożądane rozbić. Rozbite mięsko posypuję solą, pieprzem,smaruje musztardą i posypuję majerankiem. Następnie nakładam po 2 lub trzy paski cebuli, ogórka i kiełbaski. Zawijam roladki ,jeśli jest potrzeba związuje je nitką
Roladki obtaczamy w mące i smażę na roztopionym masełko z oliwą ok 5 minut z każdej strony. Następnie nakładam pokrywkę i duszę godzinę na średnim ogniu co jakiś czas przewracając.
Po godzinie dodaje do roladek cebulkę pokrojoną w kostkę i duszę mięsko jeszcze 40 minut. Po tym czasie wyjmuje roladki z patelni na talerz. Zdejmuje nitkę. Mąkę mieszam z wodą i wlewam do patelni. Zagotowuje sos i jak jest potrzeba dodaje soli czy pieprzu. Roladki wkładam do sosu u całość gotuje jeszcze 5 minut. Takie roladki podaje z kluseczkami które przygotowuję jak kluski śląskie tylko bez dziurki,i kapusta czerwoną. Ja osobiście uwielbiam takie obiadki