Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane kaszą jaglaną to ciekawe i bardzo smaczne połączenie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253436
Polecam.
Odsłon: 1463
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8373
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253436
Polecam.
Odsłon: 1463
Składniki
Por pokroić w pół krążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
Zimną kaszę połączyć z żółtym serem
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.
Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.