Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane kaszą jaglaną to ciekawe i bardzo smaczne połączenie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8487
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 690
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8487
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 690
Składniki
Por pokroić w pół krążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
Zimną kaszę połączyć z żółtym serem
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.
Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.