Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym z czosnkiem. Wyobraźcie sobie ten smak lub wypróbujcie przepis :)
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2031
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10261
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 59
Rurki z kremem kajmakowym możesz przygotować w banalnie prosty sposób – kupić...
Odsłon: 8073
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2031
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10261
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 59
Rurki z kremem kajmakowym możesz przygotować w banalnie prosty sposób – kupić...
Odsłon: 8073
Składniki
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, rozbić i oprószyć solą z obydwu stron.
Na każdym płacie mięsa położyć kilka liści szpinaku, następnie zwinąć go w roladkę.
Roladki ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z obranym ząbkiem czosnku oraz około 1/4 łyżeczki soli.. Dodać serek homogenizowany i zmiksować ponownie. Tak przygotowanym sosem polać roladki i zapiekać je jeszcze przez około 20 minut.
Roladki najlepiej smakują bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika podawane z ryżem lub ziemniakami.