Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym z czosnkiem. Wyobraźcie sobie ten smak lub wypróbujcie przepis :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, rozbić i oprószyć solą z obydwu stron.
Na każdym płacie mięsa położyć kilka liści szpinaku, następnie zwinąć go w roladkę.
Roladki ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z obranym ząbkiem czosnku oraz około 1/4 łyżeczki soli.. Dodać serek homogenizowany i zmiksować ponownie. Tak przygotowanym sosem polać roladki i zapiekać je jeszcze przez około 20 minut.
Roladki najlepiej smakują bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika podawane z ryżem lub ziemniakami.