Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym z czosnkiem. Wyobraźcie sobie ten smak lub wypróbujcie przepis :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, rozbić i oprószyć solą z obydwu stron.
Na każdym płacie mięsa położyć kilka liści szpinaku, następnie zwinąć go w roladkę.
Roladki ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z obranym ząbkiem czosnku oraz około 1/4 łyżeczki soli.. Dodać serek homogenizowany i zmiksować ponownie. Tak przygotowanym sosem polać roladki i zapiekać je jeszcze przez około 20 minut.
Roladki najlepiej smakują bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika podawane z ryżem lub ziemniakami.