Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym z czosnkiem. Wyobraźcie sobie ten smak lub wypróbujcie przepis :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12905
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1465
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14184
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12905
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1465
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14184
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, rozbić i oprószyć solą z obydwu stron.
Na każdym płacie mięsa położyć kilka liści szpinaku, następnie zwinąć go w roladkę.
Roladki ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z obranym ząbkiem czosnku oraz około 1/4 łyżeczki soli.. Dodać serek homogenizowany i zmiksować ponownie. Tak przygotowanym sosem polać roladki i zapiekać je jeszcze przez około 20 minut.
Roladki najlepiej smakują bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika podawane z ryżem lub ziemniakami.