Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na weekendowy obiad? A może zastanawiasz się co zaserwować podczas świąt? Zrób roladki z kurczaka w plastrze boczku i zachwyć gości niespodzianką ukrytą wewnątrz mięsnej potrawy. Z pewnością zapamiętają jej smak na długo.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Mięso oczyść z błonek i podziel na 3 części. Rozbij każdą z nich tłuczkiem przez folię na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy filet oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Z jednej strony posmaruj filet musztardą. Wyjmij szpinak do rozmrożenia. Gdy się to stanie podsmaż go na patelni z dodatkiem czosnku.
Suszone pomidory odsącz z zalewy oliwnej, a mozzarellę pokrój na plastry. Na stronie posmarowanej musztardą ułóż szpinak, suszonego pomidora i kawałek sera, a następnie zawiń. Każdą roladkę owiń ciasno plastrem boczku.
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj je tłuszczem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza, na program grzanie góra-dół. Piecz mięso przez około 25 minut.