Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam roladki z piersi kurczaka ponieważ: robi się je ekspresowo, można nadziać je praktycznie wszystkim, apetycznie wyglądają a co najważniejsze są pyszne. Roladki z kurczaka nadziewane salami i kolorową papryką to ciekawa propozycja na świąteczny obiad.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 537
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2958
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 507
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 42
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 537
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2958
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 507
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 42
Składniki
Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.
Warzywa owijamy w plasterki salami. Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.