Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam roladki z piersi kurczaka ponieważ: robi się je ekspresowo, można nadziać je praktycznie wszystkim, apetycznie wyglądają a co najważniejsze są pyszne. Roladki z kurczaka nadziewane salami i kolorową papryką to ciekawa propozycja na świąteczny obiad.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Składniki
Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.
Warzywa owijamy w plasterki salami. Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.