Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam roladki z piersi kurczaka ponieważ: robi się je ekspresowo, można nadziać je praktycznie wszystkim, apetycznie wyglądają a co najważniejsze są pyszne. Roladki z kurczaka nadziewane salami i kolorową papryką to ciekawa propozycja na świąteczny obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki i cebulę kroimy w cieniutkie słupki.
Warzywa owijamy w plasterki salami. Zawiniątka z salami i warzyw układamy na płacie mięsa i zawijamy roladki. Następnie mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.