Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 76
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 677
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2844
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Każdy rozbity kawałek mięsa smaruję łyżeczką serka śmietankowego. Następnie na każdym płacie mięsa układam drobno pokrojoną paprykę konserwową.
3. Mięso dość ciasno zwijam w roladki. 4. Roladki obtaczam w mące, na patelni na mocno rozgrzanym oleju podsmażam mięso z każdej strony na rumiany kolor. 5. Całość zalewam bulionem rosołowym, wlewam sos sojowy i duszę roladki około 30 minut pod przykryciem.
6. Po tym czasie do powstałego sosu dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję chili i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
7. Roladki podaję surówką oraz z ziemniakami, kluskami lub kopytkami. 8. Smacznego.