Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16497
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16497
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5311
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Każdy rozbity kawałek mięsa smaruję łyżeczką serka śmietankowego. Następnie na każdym płacie mięsa układam drobno pokrojoną paprykę konserwową.
3. Mięso dość ciasno zwijam w roladki. 4. Roladki obtaczam w mące, na patelni na mocno rozgrzanym oleju podsmażam mięso z każdej strony na rumiany kolor. 5. Całość zalewam bulionem rosołowym, wlewam sos sojowy i duszę roladki około 30 minut pod przykryciem.
6. Po tym czasie do powstałego sosu dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję chili i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
7. Roladki podaję surówką oraz z ziemniakami, kluskami lub kopytkami. 8. Smacznego.