Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki, które rozpuszczają się w ustach są bardzo soczyste, delikatne i bardzo smaczne.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425206
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10742
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425206
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10742
Składniki
1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą oraz dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
2. Liście zanurzamy na 5 minut w gorącej wodzie. 3. Na każdy liści nakładamy po farsz mięsny i zwijamy w roladki.
4. Robimy ciasto naleśnikowe, do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajko, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto musimy być gęstsze niż na naleśniki. 5. W cieście zanurzamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe. 7. Smacznego.