Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Filet umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka. umyć rozebrać na listki. Morele pokroić w słupki. Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować sosem, ułożyć listki pora.
Na pora ułożyć morele.
Obok moreli serek.
Zwinąć roladki, otulić plastrem boczku, spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do kurczaka.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladki z obu stron. Podlać winem smażyć chwilę, dodać wywar warzywno - mięsny, całość dusić 40 minut. Wyjąć roladki. Mąkę rozpuścić z trochę wody, wlać do sosu z gotujących się roladek, gotować 5 minut, otrzymamy sos do polania roladek.
Roladki podajemy z ziemniakami, kaszą i różnymi dodatkami.