Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 671
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1257
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2333
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 671
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1257
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2333
Składniki
Filet umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka. umyć rozebrać na listki. Morele pokroić w słupki. Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować sosem, ułożyć listki pora.
Na pora ułożyć morele.
Obok moreli serek.
Zwinąć roladki, otulić plastrem boczku, spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do kurczaka.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladki z obu stron. Podlać winem smażyć chwilę, dodać wywar warzywno - mięsny, całość dusić 40 minut. Wyjąć roladki. Mąkę rozpuścić z trochę wody, wlać do sosu z gotujących się roladek, gotować 5 minut, otrzymamy sos do polania roladek.
Roladki podajemy z ziemniakami, kaszą i różnymi dodatkami.