Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Składniki
Filet umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka. umyć rozebrać na listki. Morele pokroić w słupki. Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować sosem, ułożyć listki pora.
Na pora ułożyć morele.
Obok moreli serek.
Zwinąć roladki, otulić plastrem boczku, spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do kurczaka.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladki z obu stron. Podlać winem smażyć chwilę, dodać wywar warzywno - mięsny, całość dusić 40 minut. Wyjąć roladki. Mąkę rozpuścić z trochę wody, wlać do sosu z gotujących się roladek, gotować 5 minut, otrzymamy sos do polania roladek.
Roladki podajemy z ziemniakami, kaszą i różnymi dodatkami.