Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Filet umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka. umyć rozebrać na listki. Morele pokroić w słupki. Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować sosem, ułożyć listki pora.
Na pora ułożyć morele.
Obok moreli serek.
Zwinąć roladki, otulić plastrem boczku, spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do kurczaka.
W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladki z obu stron. Podlać winem smażyć chwilę, dodać wywar warzywno - mięsny, całość dusić 40 minut. Wyjąć roladki. Mąkę rozpuścić z trochę wody, wlać do sosu z gotujących się roladek, gotować 5 minut, otrzymamy sos do polania roladek.
Roladki podajemy z ziemniakami, kaszą i różnymi dodatkami.