Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe. Roladki nie muszą być nudne, można je urozmaicić dodając różne składniki. Zapiekłam je w piekarniku zamiast smażyć, co obniżyło kaloryczność potrawy :) Ja podałam je z miksem kasz.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Filety myjemy i osuszamy, przecinamy na pół i rozbijamy jak kotleta, nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy solą, curry, ostrą papryką, polewamy oliwą. Odstawiamy do lodówki (na około 30 min aby mięso przeszło przyprawami). Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, cukru i kilkoma kropkami soku z cytryny, tak żeby główki nie zanurzyły się ok 5-8 min (najlepiej sprawdzać widelcem, żeby się nie rozgotowały). Na przygotowanego fileta układamy plaster sera, szynki, szparagi (przekrojonego na 2-3 części), 2 paski papryki jeszcze jeden plaster sera żółtego, następnie powoli ciasno zwijamy w folię aluminiową. Pieczemy 25-30 min w temperaturze 170 °C. W czasie gdy pieką nam się roladki gotujemy kaszę. Kasze razem kładziemy na sicie i przelewamy zimną wodą, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 min. Smacznego!