Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 54
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1420
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania). Przesmażamy do czasu zupełnego odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty oraz pokrojoną w kostkę fetę. Chwilę jeszcze smażymy.
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko (najlepiej użyć folii spożywczej, by nie podziurawić mięsa) Solimy, pieprzymy i nakładamy na całą powierzchnię farsz ze szpinaku. Zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.