Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1850
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14559
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19622
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1850
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14559
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19622
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania). Przesmażamy do czasu zupełnego odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty oraz pokrojoną w kostkę fetę. Chwilę jeszcze smażymy.
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko (najlepiej użyć folii spożywczej, by nie podziurawić mięsa) Solimy, pieprzymy i nakładamy na całą powierzchnię farsz ze szpinaku. Zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.