Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 171
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 171
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania). Przesmażamy do czasu zupełnego odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty oraz pokrojoną w kostkę fetę. Chwilę jeszcze smażymy.
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko (najlepiej użyć folii spożywczej, by nie podziurawić mięsa) Solimy, pieprzymy i nakładamy na całą powierzchnię farsz ze szpinaku. Zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.