Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania). Przesmażamy do czasu zupełnego odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty oraz pokrojoną w kostkę fetę. Chwilę jeszcze smażymy.
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko (najlepiej użyć folii spożywczej, by nie podziurawić mięsa) Solimy, pieprzymy i nakładamy na całą powierzchnię farsz ze szpinaku. Zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

WZ-tek 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Pycha . 5 teczka ode mnie.4 Kto głosował? | Odpowiedz

evanion 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Mniam! Kocham szpinak! (co widać, u mnie chyba 1/3 przepisów zawiera szpinak xD) 5 i ulubione4 Kto głosował? | Odpowiedz

dorcia41 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Jestem fanką szpinaku i wszystkiego co z nim związane :) ode mnie 5-ka i zabieram do ulubionych4 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 17 marca 2013Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł muszę wypróbować, zabieram do ulubionych :))) 54 Kto głosował? | Odpowiedz