Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71210
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71210
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Składniki
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle. Jak się zeszkli dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania). Przesmażamy do czasu zupełnego odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy starty na drobnych oczkach ser żółty oraz pokrojoną w kostkę fetę. Chwilę jeszcze smażymy.
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety i rozbijamy dosyć cienko (najlepiej użyć folii spożywczej, by nie podziurawić mięsa) Solimy, pieprzymy i nakładamy na całą powierzchnię farsz ze szpinaku. Zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.