Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto sprobowac!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1239
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12108
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1239
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12108
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2424
Składniki
piersi z kurczaka myjemy i rozbijamy,szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut odcedzamy i siekamy.
Piersi solimy,piepszymy na kazdej ukladamy po 2 plasty boczku,szpinak,posypujemy parmezanem,pietruszka zielona ,majerankiem polewamy lekko oliwa i zwiajmy scisle jak rolade.
obwiazujemy ciasno sznurkiem i wkladamy na rozgrzana patelnie z zawartoscia oliwy i zabkiem czosnku.Obsmazamy z kazdej strony aby roladki przybraly rumiany kolor nastepnie podlewamy bialym winem zmniejszamy gaz i przykrywamy pokrywka gdy zaisnieje taka potrzeba mozna podlac woda,Po ok 20 minutach wyciagamy rolady i dodajemy smietane.
Podajemy z ziemniakami lub swiezym pieczywem