Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto sprobowac!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
piersi z kurczaka myjemy i rozbijamy,szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut odcedzamy i siekamy.
Piersi solimy,piepszymy na kazdej ukladamy po 2 plasty boczku,szpinak,posypujemy parmezanem,pietruszka zielona ,majerankiem polewamy lekko oliwa i zwiajmy scisle jak rolade.
obwiazujemy ciasno sznurkiem i wkladamy na rozgrzana patelnie z zawartoscia oliwy i zabkiem czosnku.Obsmazamy z kazdej strony aby roladki przybraly rumiany kolor nastepnie podlewamy bialym winem zmniejszamy gaz i przykrywamy pokrywka gdy zaisnieje taka potrzeba mozna podlac woda,Po ok 20 minutach wyciagamy rolady i dodajemy smietane.
Podajemy z ziemniakami lub swiezym pieczywem