Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto sprobowac!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10959
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10959
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6280
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13230
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4982
Składniki
piersi z kurczaka myjemy i rozbijamy,szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut odcedzamy i siekamy.
Piersi solimy,piepszymy na kazdej ukladamy po 2 plasty boczku,szpinak,posypujemy parmezanem,pietruszka zielona ,majerankiem polewamy lekko oliwa i zwiajmy scisle jak rolade.
obwiazujemy ciasno sznurkiem i wkladamy na rozgrzana patelnie z zawartoscia oliwy i zabkiem czosnku.Obsmazamy z kazdej strony aby roladki przybraly rumiany kolor nastepnie podlewamy bialym winem zmniejszamy gaz i przykrywamy pokrywka gdy zaisnieje taka potrzeba mozna podlac woda,Po ok 20 minutach wyciagamy rolady i dodajemy smietane.
Podajemy z ziemniakami lub swiezym pieczywem