Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i lekkie roladki z indyka ze swieżym rozmarynem i marchewką, otulone w szynkę parmeńską. Roladki są soczyste, aromatyczne oraz bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu lub świetną propozycją na przystawkę, serwowaną np. z sosem czosnkowym. Gorąco polecam :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
Pierś z indyka kroimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolej oraz posłodzonej wodzie. Ostudzone marchewki dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy je w mięso indyka.
Każdą roladkę oprószamy delikanie czosnkiem granulowanym (lub nacieramy świeżym ząbkiem czosnku), a następnie owijamy w plater prosciutto.
Roladki obsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor, a następnie podlewamy je bulionem drobiowym i chwilę dusimy pod przykryciem.
Gotowe roladki serwujemy jako dodatek do obiadu lub przystawkę.
Roladki doskonale komponują się z lekkim sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :D