Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181949
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181949
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawą, bułką tartą, jajkiem. Dodać troszkę wody i wyrobić mięso. Musi powstać kleista, jednolita masa. Podzielić na 4 części. Dwa ugotowane jajka na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrobić z żółtym serem. Dodać pokrojony szczypior, dwie łyżki masła roślinnego i dokładnie pomieszać. Dodać jeszcze pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Podzielić na 4 części. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Kolejno smarować folię masłem roślinnym i rozkładać mięso mielone. Na mięso nakładać masę jajeczno-serowa. Zwijać roladki pomagając sobie folią. Zawijać jak cukierki. Patelnię posmarować lekko olejem i ułożyć zawiniątka. Przykryć i smażyć ok. 40 min. na bardzo mały ogniu. Od czasu do czasu poprzekręcać, poprzesuwać pakieciki. Po lekkim przestudzeniu rozwinąć mięso z foli. Podawać do obiadu. Smacznego.