Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem

Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 4232

Dodano:

Odsłon: 10583

Wyśmienity smak prostego dania.

Składniki

  • 750 g mielonego,
  • 1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
  • duża cebula pokrojona w kosteczkę,
  • sól, pieprz, łyżka majeranku,
  • 100 g sera żółtego w kawałku,
  • 10 plastrów boczku,
  • natka pietruszki do dekoracji
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem

Przygotowanie

  1. Mięso włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z wody, cebulę, przyprawy, jajka, zagnieść na miękką masę. Na dłoni formujemy placki z mięsa mielonego, na środek każdego dodajemy po kawałku sera i formujemy roladki. Każdą roladkę owijamy boczkiem i układamy na blasze. Posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 w temp. 190 stopni.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia1978 08 maja 2016 A ile minut pieczemy? Wygląda smakowicie!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 maja 2016 Na pewno pyszne jedzonko,do wypróbowania:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń