Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z młodą kapustką

Roladki z młodą kapustką

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 7772

Dodano:

Odsłon: 563

Korzystajmy z pory sezonowej na warzywa, młoda kapustka jest najlepsza, dlatego wykorzystałam ją jako farsz do roladek ze schabu

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 1/3 główki kapusty młodej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 serek hochland
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki z młodą kapustką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola
    2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą
    4. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera

  2. 5. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa

  3. 6. Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
    7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

  4. 8. Roladki gotowe
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń