Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogłabym w skrócie opisać jaki farsz jest w środku, ale to niespodzianka. Takie roladki są idealną propozycją na święta.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ser mozzarelle kroimy w paseczki podłużne. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać mięso.
6. Na kapuście kawałek papryki oraz pasek mozzarelli.
7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.
8. Panierujemy w mące pszennej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Roladki gotowe. 11. Smacznego.