Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoja rodzina przepada za daniami mięsnymi? Wypróbuj nasz przepis na roladki z pieczarkami. To pyszna, pełna smaku propozycja, która zachwyca zarówno prostotą przygotowania, jak i bogactwem smaków. Soczyste mięso schabowe, w połączeniu z aromatycznymi pieczarkami, tworzy niepowtarzalną kompozycję.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Na patelnię wrzuć zimne masło klarowane, a następnie cebulę i pieczarki. Wszystko posól i podsmaż na złoto-brązowo. Gdy pieczarki nabiorą brązowego koloru, podlej całość winem i dopraw pieprzem.
Kotlety rozbij i posmaruj musztardą. Na każdym kotlecie ułóż farsz i zawiń ciasno, związując mięso sznurkiem. Podsmaż mięso na patelni po 3 minuty z każdej strony.
Gotowe roladki wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 10-15 minut, aż nabiorą rumianego koloru. Gotowe roladki podawaj z sosem śmietanowo-grzybowym i ulubionym dodatkiem, np. kaszą czy kluskami śląskimi.