Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1057 Ocena: 13264

Dodano:

Odsłon: 1330

Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 kulka mozzarelli
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek

  2. 4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    5. Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  3. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 czerwca Są różyczki z marchewki i bazylia i wiem kto to ;) Mam napisać z imienia i nazwiska? ;P
Pyszne jedzonko i wiesz, że czasem sobie żartujemy ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń