Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96868
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5752
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5754
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96868
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1920
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5752
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5754
Składniki
Polędwiczkę przekroić na połowę, każdą połowę przekroić tak aby otrzymać cieńszy płat , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak umyć , usmażyć. Przekrojone i doprawione polędwiczki posmarować musztardą a następnie ułożyć szpinak.
Ser feta pokruszyć, ułożyć na szpinaku , między ser ułożyć żurawinę.
Na wierzchu ułożyć suszone pomidory.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczkami, obsmażyć chwilę na oleju i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić polędwiczki i piec najlepiej w naczyniu żaroodpornym z przykryciem, 40 minut.
Podzielić na plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.