Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała alternatywa dla tradycyjnych śląskich rolad. Mięso jest wyjątkowo delikatne i świetnie komponuje się z serem wędzonym i śliwkami.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67447
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1843
Składniki
Polędwicę kroimy na plastry i rozbijamy, posypując świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na każdym plastrze układamy kilka śliwek i plastry wędzonego sera, a następnie zawijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy margarynę i obsmażamy roladki z dodatkiem posiekanej drobno cebuli. Lekko przypalamy i podlewamy wodę, aby odzyskać smak z patelni. Wyjmujemy roladki i blenderem miksujemy sos. Podajemy z kluskami śląskimi.