Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 254
Dodano: 23.04.2012
Odsłon: 22152
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Polędwicę kroimy na plastry i rozbijamy, posypując świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na każdym plastrze układamy kilka śliwek i plastry wędzonego sera, a następnie zawijamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy margarynę i obsmażamy roladki z dodatkiem posiekanej drobno cebuli. Lekko przypalamy i podlewamy wodę, aby odzyskać smak z patelni. Wyjmujemy roladki i blenderem miksujemy sos. Podajemy z kluskami śląskimi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Kaatarinaa 25 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Ja spinam mięso wykałaczkami i obsmażam na wysokiej temperaturze, przez co rolady się nie rozpadają. Dobrym sposobem jest też bawełniana biała nitka, którą zawijamy rolady, wtedy na pewno nic się nie rozpadnie:) Trzeba tylko pamiętać o odwinięciu przed podaniem. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

lukrowababeczka 25 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Witam! Uwielbiam ser wedzony i sliwki polaczone z miesem. Mam tylko pytanie czy ma pani jakiś dobry sposób na zwijanie rolad? Ja używałam szpilek do mie sa i wykałaczek, ale i tak się wszystko rozwalało i wypływało z mięsa. pozdrawiam ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz