Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polędwiczki delikatne kruche, ze szparagami, otulone boczkiem wędzonym. Podaje je z sosem tatarskim i ziołowym. Do tego gruszka, cukinia, pomidorki z grilla. Pysznie smakuje i szybko się grilluje.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Jedną polędwicę kroję na pół, druga była mała więc jej nie kroiłam. Nacinam każdy kawałek wzdłuż tak żeby utworzyć większe płaty. Dłonią delikatnie rozbijam mięso. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do grilla i odstawiam na 30 minut. Obieram końce szparagów i zostawiam taką długość jak nasze polędwice mniej więcej. W garnku zagotowuję wodę z odrobiną soli i cukru i wrzucam szparagi na 3 minuty i gotuję. Wyjmuję i studzę. Na polędwicy układam pokrojone kulki mozzarelli, po trzy szparagi i spinam wykałaczkami w formie rolady.
Obkładam plastrami boczku, posypuję przyprawą do grilla. Polędwiczki smaruję olejem, i układam na grillu. Obracam z każdej strony. Polędwica jest delikatnym mięsem więc nie musimy jej długo grillować.
Gruszkę kroję na plastry, cukinię także i grilluję. Pod koniec układam kulki sera na gruszce. Pomidorki też grilluję na gałązce. Polędwice podaję z sosami ziołowym i tatarskim.