Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa inspirowana śląskimi roladami. Przepis pochodzi z 459. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1512
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 37
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 1602
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 120
Pierś z kurczaka nie musi być nudna. Cienko rozbita, z kremowym i aromatyczny...
Odsłon: 3698
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1512
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 37
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 1602
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 120
Pierś z kurczaka nie musi być nudna. Cienko rozbita, z kremowym i aromatyczny...
Odsłon: 3698
Składniki
Filety skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Oliwki zmiksować z kaparami, oliwą i miętą. Nałożyć na ryby. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub szpadkami. Ułożyć w naczyniu do zapiekania (foremka powinna być wysmarowana masłem). Podlać winem i na 20 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Zrobić sos. Śmietanę wlać na patelnię. Dodać ser, wymieszać i podgrzewać tak długo, aż się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Odparować. Pod koniec dorzucić drobno posiekany koperek (po dodaniu zieleniny nie podgrzewać).
Sos nałożyć na talerz. Ułożyć roladkę. Udekorować koperkiem. Podawać z ryżem ugotowanym na gęsto (można zabarwić go curry).