Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 360

Dodano:

Odsłon: 4247

Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.

Składniki

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
  • 150 g żółtego sera
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Panierka:
  • 15 g suszonych borowików
  • 0,5 szklanki prażonej cebulki
  • 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).


  2. Panierka:
    Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego 2018 Pyszne danie, kto nie lubi, ten się nie zna xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń