Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 277
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8772
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 520
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 277
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8772
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 520
Składniki
Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).
Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.