Dania główne Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Schab pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić i ułożyć na tacy. Posmarować musztardą, ułożyć owoce i zwinąć. Spiąć szpilkami do rolad, lub związać nitką.
Układać na rozgrzany tłuszczu i podsmażyć ze wszystkich stron.
Przełożyć do rondla, podlać z 0,5 l. wrzątku. Przykryć i dusić z 10 min.
Na suchej patelni przyrumienić mąkę i ostudzić.
Dodać resztę składników na sos i wymieszać.
Roladki wyjąć na talerz i zdjąć szpilki.
Na rosołku po roladkach ugotować sos. Jak za gęsty to dolać wody z czajnika. Przyprawić i włożyć z powrotem tam roladki.
Podawać do klusek śląskich z jakąś surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (22)

bryssska 19 października 2018Zgłoś do usunięcia
Taka wersja mi odpowiada, pycha ;-D Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 17 października 2018Zgłoś do usunięcia
Chętnie bym się skusiła na takie mięsko:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 17 października 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne roladki, świetny farsz. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SEZAMEK88 17 października 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne danie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 17 października 2018Zgłoś do usunięcia
Musi smakować :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 16 października 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 16 października 2018Zgłoś do usunięcia
U Ciebie są same pyszności!wczesniej nie znalam metody na podprazenie mąki na sucho na sos. Odpowiedzi: 9 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz