Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki do obiadu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 353
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 353
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 357
Składniki
Schab pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić i ułożyć na tacy. Posmarować musztardą, ułożyć owoce i zwinąć. Spiąć szpilkami do rolad, lub związać nitką.
Układać na rozgrzany tłuszczu i podsmażyć ze wszystkich stron.
Przełożyć do rondla, podlać z 0,5 l. wrzątku. Przykryć i dusić z 10 min.
Na suchej patelni przyrumienić mąkę i ostudzić. Dodać resztę składników na sos i wymieszać.
Roladki wyjąć na talerz i zdjąć szpilki. Na rosołku po roladkach ugotować sos. Jak za gęsty to dolać wody z czajnika. Przyprawić i włożyć z powrotem tam roladki.
Podawać do klusek śląskich z jakąś surówką.