Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem Wam - jadlam ostatnio cos przepysznego, a jednoczesnie bardzo prostego i expressowego w przygotowaniu. polecam serdecznie. Bedzie to dobra alternatywa zarowno na obiad, jak i na wczesna kolacje we dwoje.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Mieso dokladnie myjemy w zimnej wodzie. Wykonujemy marynate z papryki, czosnku niedzwiedziego, soli, pieprzu i oliwy. Mieso dokladnie masujemy i odstawiamy do lodowki na godzinke. SEr balkanski kroimy w slupki 3x4x10 cm. Kazdy slupek sera owijamy szynka i smazymy na smalcu (poczatkowo pod przykryciem, potem juz bez pokrywy) z kazdej strony ok 3; 4 minutki i gotooowe. Smacznego zajadania sie zycze. Pycha!!! *Nie ma obawy, ser balkanski podczas smazenia nie bedzie wyplywal, wiec roladki nie musza byc bardzo szczelnie zawiniete. Smak jest rewelacyjny, a dodatki musza byc juz tylko bardzo neutralne. Twardy ser balkanski zyska podczas smazenia delikatniejsza konsystencje, zas nic nie umknie z jego wyrazistego smaku. Bardzo wyraziste danie, a przygotowanie- w mig po prostu.