Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepisów na roladki nigdy nie za dużo
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 32
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 100
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 24
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 38
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 32
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 100
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 24
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 38
Składniki
1. schab pokroić na kotlety, rozbić cienko, posolić, 2. kotlety posmarować musztardą z jednej strony, położyć plaster boczku i po kawałku cebuli, ogórka i papryki, posypać pieprzem, zwinąć roladki, spiąć wykałaczką, 3. kotlety obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać resztę cebuli, podsmażyć, podlać niewielką ilością gorącej wody, wlać łyżkę sosu sojowego, dodać liśc laurowy, dusić na małym ogniu, 4.na suchej patelni zrumienić 1-2 łyżki mąki, rozprowadzić zimną wodą, 5. kotlety wyjąć z wywaru, wlać zasmażkę, zagotować, sos przetrzeć przez sitko, doprawić do smaku, włożyć roladki zagotować, smacznego