Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladowy Bzyk

Roladowy Bzyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 658 Ocena: 6291

Dodano:

Odsłon: 1007

Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym.

Składniki

  • Składniki na masę serową:
  • 30 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 mały słoiczek papryki marynowanej
  • Składniki na farsz:
  • 1 filet z kurczaka
  • 25 dag pieczarek
  • Cebula
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladowy Bzyk

Przygotowanie

  1. 1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2. Do sera wbijamy jajka, dodajemy majonez i pokrojoną w drobne paseczki paprykę.
    3. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc cienką prostokątna warstwę.
    4. Pieczemy 20 minut w 180 °C.

  2. 5. W tym czasie, co piecze na się ciasto serowe, robimy farsz. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    6. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    7. Grzyby łączymy z ketchupem.

  3. 8. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    9. Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 10. Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego.

  5. 11. Zwijamy ciasno robiąc roladę.
    12. Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut
    w 180 °C.

  6. 13. Po upieczeniu kroimy w plastry, rolada jest również pyszna na zimno.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 stycznia Co ja tutaj robię, wiedzieć bym bardzo chciał
Czego tutaj szukam ... hihi, to Budka Suflera, ale ja wiem, co mogę tu znaleźć :D
Jak zawsze pyszne jedzonko, a taka rolada jest mi znana, niemniej jednak od Ciebie i tak wezmę cała blaszkę ... oczywiście z zawartością hehe.
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kulinarne_Kombinacje 21 stycznia Znam ten przepis, jest rewelacyjny. Królował na moim stole na niejednej imprezie. Pycha!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń