Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne rolady schabowe to świetna propozycja na obiad. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a w dodatku są rewelacyjne w smaku. Podane w towarzystwie ziemniaków, klusek, kopytek, a nawet kaszy czy ryżu będą fajnym pomysłem na pyszny obiad. Poniżej przepis na 6 rolad:
Kotlety cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć je solą i pieprzem z obu stron.
Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu, aż do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem i wystudzić.
Każdy kotlet posmarować musztardą, nałożyć po plastrze boczku wędzonego i porcję pieczarek.
Mięso zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami lub zwinąć bawełnianą nitką.
W rondlu rozgrzać tłuszcz, rolady smażyć z każdej strony do zrumienienia. Następnie dodać kawałki cebuli i czosnku oraz wlać 2 szklanki zimnej wody. Rondel przykryć pokrywą i mięso dusić na małym ogniu ok. godzinę, do miękkości.
Po upieczeniu rolady wyjąć na talerz i usunąć wykałaczki.
Sos wlać do garnuszka i zblendować razem z całą zawartością, czyli cebulą i czosnkiem. Garnek przełożyć na kuchenkę, sos zagotować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki zimnej wody. Chwilę gotować cały czas mieszając, żeby nie powstały grudki.
Sos wlać do rondla, włożyć rolady i danie gotowe. Polecam, bo są pyszne :-)
SMACZNEGO!!!
Danie powstało z kategorii- co zrobić z mięsa gotowanego z rosołu
Odsłon: 914
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1606
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17443
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 387
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7670
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1606
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17443
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 387
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7670
Składniki
Kotlety cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć je solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu, aż do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem i wystudzić. Każdy kotlet posmarować musztardą, nałożyć po plastrze boczku wędzonego i porcję pieczarek. Mięso zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami lub zwinąć bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać tłuszcz, rolady smażyć z każdej strony do zrumienienia. Następnie dodać kawałki cebuli i czosnku oraz wlać 2 szklanki zimnej wody. Rondel przykryć pokrywą i mięso dusić na małym ogniu ok. godzinę, do miękkości. Po upieczeniu rolady wyjąć na talerz i usunąć wykałaczki. Sos wlać do garnuszka i zblendować razem z całą zawartością, czyli cebulą i czosnkiem. Garnek przełożyć na kuchenkę, sos zagotować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki zimnej wody. Chwilę gotować cały czas mieszając, żeby nie powstały grudki. Sos wlać do rondla, włożyć rolady i danie gotowe. Polecam, bo są pyszne :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 114
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 426