Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne rolady schabowe to świetna propozycja na obiad. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a w dodatku są rewelacyjne w smaku. Podane w towarzystwie ziemniaków, klusek, kopytek, a nawet kaszy czy ryżu będą fajnym pomysłem na pyszny obiad. Poniżej przepis na 6 rolad:
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6626
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6626
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Kotlety cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć je solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu, aż do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem i wystudzić. Każdy kotlet posmarować musztardą, nałożyć po plastrze boczku wędzonego i porcję pieczarek. Mięso zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami lub zwinąć bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać tłuszcz, rolady smażyć z każdej strony do zrumienienia. Następnie dodać kawałki cebuli i czosnku oraz wlać 2 szklanki zimnej wody. Rondel przykryć pokrywą i mięso dusić na małym ogniu ok. godzinę, do miękkości. Po upieczeniu rolady wyjąć na talerz i usunąć wykałaczki. Sos wlać do garnuszka i zblendować razem z całą zawartością, czyli cebulą i czosnkiem. Garnek przełożyć na kuchenkę, sos zagotować i zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki zimnej wody. Chwilę gotować cały czas mieszając, żeby nie powstały grudki. Sos wlać do rondla, włożyć rolady i danie gotowe. Polecam, bo są pyszne :-) SMACZNEGO!!!