Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne roladki ze schabu pachnące grzybkami. Roladki wyszły bardzo smaczne , o wyrazistym smaku grzybków i sera. Roladki polecam na pyszny , szybki obiad i nie tylko.
tłuczek, nóż, folia spożywcza, nić kuchenna, deska do krojenia, głębsza patelnia,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5454
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9276
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 150
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5454
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9276
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 150
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat. Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Po podsmażeniu i wystudzeniu pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych. Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną , oprószyć delikatnie mąką i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut. Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut. Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos. Sos zabielić śmietanę.
Rolady podczas smażenia.
Duszenie rolad razem z pozostałymi pieczarkami.
Rolady gotowe do podania.