Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne roladki ze schabu pachnące grzybkami. Roladki wyszły bardzo smaczne , o wyrazistym smaku grzybków i sera. Roladki polecam na pyszny , szybki obiad i nie tylko.
tłuczek, nóż, folia spożywcza, nić kuchenna, deska do krojenia, głębsza patelnia,
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6031
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 292
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6031
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 292
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat. Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Po podsmażeniu i wystudzeniu pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych. Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną , oprószyć delikatnie mąką i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut. Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut. Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos. Sos zabielić śmietanę.
Rolady podczas smażenia.
Duszenie rolad razem z pozostałymi pieczarkami.
Rolady gotowe do podania.