Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady wołowe, Przepis prosty , nieskomplikowany a rolady smaczne. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko.
nóż, deska , tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 2001
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 2001
Składniki
Mięso umyć, osuszyć , pokroić w plastry, następnie rozbić tłuczkiem na większy płat tyle ile się da, tak by nie porobić dziur bo trzeba będzie dziury łatać. Każdy rozbity płat oprószyć solą i pieprzem. Kiełbasę, boczek wędzony, ogórki kiszone pokroić w kostkę przełożyć do miski, dodać obraną , pokrojoną w kostkę cebulę, doprawić pieprzem , solą do smaku i na koniec wszystko połączyć - wymieszać z musztardą. Tak przygotowany farsz rozkładać na rozbite płaty. Boki zwinąć do środka i zawijać w roladę. Rolady owinąć nitką kuchenną. W dużej głębokiej patelni rozgrzać dobrze masło klarowne i poukładać rolady jedna obok drugiej. Podsmażyć z każdej strony do zbrązowienia, zmniejszyć płomień ognia i smażyć rolady do miękkości. Podczas smażenia - pieczenia rolady podlewać co jakiś czas wytworzonym sokiem lub ciepłą wodą. Po usmażeniu wyjąć , lekko przestudzić i zdjąć nitkę, a z powstałego płynu przygotować sosik. Rada; Do rolad podczas smażymy opcjonalnie możemy dodać liść laurowy oraz ziele angielskie, ( nie wszyscy lubią więc piszę opcjonalnie, ja do wołowych lubię dorzucić ). Składniki farszu można pokroić w słupki i ułożyć na wysmarowanych musztardą rozbitych płatach to już w zależności jak kto lubi , ale jakby je nie przygotować smakują rewelacyjnie
Przygotowanie rolad.
Rolady gotowe.