Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1905
Dodano: 22.07.2010
Odsłon: 13772
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
cukinie pokroic w poprzeczne plastry i spazyc 5 min we wrzatku, w tym czasie napatelni podsmazyc pokrojona drobno cebulke dodajac na koniec czosnek i pietruszke posiekana, cukinie wyjac z wody odlozyc by z niej odciekla, do miesa mielonego dodac podsmazona cebulke z czosnkiem i pietruszka doprawic dobrze do smaku sola i pieprzem,wymieszac mieso na jednolita mase i rosmarowywac na plastrach cukini i zwijac w rulony, jesli sie nie trzymaja spiac wykalaczka, odstawic do lodowki i w tym czasie przygotowac sos, maslo rozpuscic w rondlu dosypac make, wlac mleko ciagle mieszajac, dodac curry sol i pieprz do smaku,
Gotowy sos wylac na dno naczynia zaroodpornego, z lodowki wyjac rulony i obsmazyc na patelni z goryz dolu kazdy rulon doslownie po 30 sekund by bialko w miesie sie scielo, nastepnie ukladac rulony na przygotowanym w naczyniu sosie i wstawic do piekarnika, zapiekac oolo 30 minut w 180 stopniach, doskonale smakuje podane z bialym ryzem, smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

dobew 25 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Popraw mnie, proszę jeśli nie mam racji, ale na zdjęciu cukinia jest pokrojona w podłużne paski, czy dobrze widzę ? w poprzek byłyby małe plasterki chyba. Smak zapewne wspaniały bez względu na sposób pokrojenia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Vespula 14 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam jako przystawkę na przyjęcie i zniknęły wszystkie. Jadły nawet osoby, które mówiły, że cukinia jest "ble" :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Musze to wybróbować4 Kto głosował? | Odpowiedz

miszka52 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
O, zaraz wypróbuję te roladki. Mielone czeka, cukinie też. A beszamelowe sosy to moje ulubione :)Planuję jednak posolone i posypane suszonym tymiankiem plastry cukinii podpiec z obu stron na rumiano na suchej patelni. robię tak z bakłażanami i się to sprawdza. Spróbuję więc i z cukinią. Do odważnych świat należy ;)
4 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 02 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
anulka 132 pewnie ze cukinia moze byc podsmazona do wiekszosci potraw cukinie sie podsmaza, ciesze se ze potrawa smakowala i pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
pysznie wygląda to Twoje danie i pewnie tak smakuje!4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
korzystałam wczoraj z twojego przepisu bardzo dobre polecam ale zastanawiam jak by smakowało gdyby cukinia lekko podsmażona zamiast parzona co o tym myślisz ?4 Kto głosował? | Odpowiedz

tota 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
cos dla mnie :-)bardzo apetycznie wyglada
4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny pomysł :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

adzia_w 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
jakie pyszności.... mniam.... mniam.... :) muszę spróbować4 Kto głosował? | Odpowiedz