Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, delikatny rosół jest dobry na wszystko.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 840
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 840
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5442
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17710
Składniki
Porcję rosołową ugotowac w warzywach z przyprawami (przynajmniej jedną marchew pokroic w plasterki).
Z mąki, soli, jaj i mleka zagnieśc ciasto na zacierki. Następnie rwac je w drobne kawałki lub palcami formowac kuleczki i wczucac na gotujący się rosół. Gry zacierki wypłyną na wierzch, zupa jest już gotowa. Podawac gorące posypane zieleniną.