Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, delikatny rosół jest dobry na wszystko.
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16888
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16888
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Składniki
Porcję rosołową ugotowac w warzywach z przyprawami (przynajmniej jedną marchew pokroic w plasterki).
Z mąki, soli, jaj i mleka zagnieśc ciasto na zacierki. Następnie rwac je w drobne kawałki lub palcami formowac kuleczki i wczucac na gotujący się rosół. Gry zacierki wypłyną na wierzch, zupa jest już gotowa. Podawac gorące posypane zieleniną.