Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1154
Dodano: 29.11.2011
Odsłon: 6170
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
"Przypalić" na patelni, połówki cebuli - wrzucić do garnka z wszystkimi innymi składnikami, zalać zimną wodą. Gotować ok. 2 godzin. Zmielić pierś i mięso z rosołu, dodać jajko, przyprawić i formować pulpety. Kulki ugotować i dorzucić do rosołu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Kermeet 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Papryka nie wpłynie na kolor gotowałem już taki kilka razy ale jak chcesz możesz dodać np. paprykę zieloną :) pozdrawiam15 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Oj, ciekawa ta wersja rosołu, tylko zastanawia mnie, czy dodatek czerwonej papryki nie zmieni koloru rosołu, bo na smakmoże wpłynąć pozytywnie. Przepis na pewno do wypróbowania.
0 Kto głosował? | Odpowiedz