Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już teraz możemy zrobić przymiarkę aby mieć pewność czy dana potrawa nam zasmakuje. Ja przygotowałam rostbef wołowy pieczony w soli. Kiedyś piekłam tak karkówkę i była smaczna, więc tym razem padło na wołowinę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Rostbef umyć i osuszyć. Związać sznurkiem wędliniarskim aby utworzyć formę pieczeni. Rostbef natrzeć sosem sojowym i odłożyć na pół godziny. Po tym czasie natrzeć mięso pieprzem podsmażyć na rumiano na patelni z każdej strony po kilka minut na patelni ( najlepiej z grubym dnem ) z olejem. Mięsa nie należy nakłuwać aby soki nie wyciekły. Po podsmażeniu mięsa sól wymieszać z wodą i około 1/4 wyłożyć na dno blaszki. Na soli ułożyć mięso i obłożyć je resztą soli dociskając sól do mięsa. Blaszkę wstawić do piekarnika na grzanego do 180 stopni i piec godzinę. ( jeśli chcecie bardziej upieczone wydłużcie czas o 15 minut ( Po upieczeniu mięso zostawić na 15 minut a potem rozbić sól, zakryć mięso folią spożywczą i zostawić jeszcze na 10 minut. Po tym czasie kroić pieczeń na plastry i podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką lub z tym co lubicie.