Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe z kurczakiem, pieczarkami i papryką. Danie jest bardzo smaczne i sytne, więc polecam wypróbować przepis.
Prosta, szybka, tania i jakże smaczna jednogarnkowa potrawa. Zwłaszcza zadow...
Odsłon: 644
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 247
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 139
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 85679
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 247
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 139
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 85679
Składniki
Najpierw kroję wszystkie składniki: Pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kilkucentymetrowe paseczki, marchew kroję na mniejsze kawałki i dodaję do papryki, obrane ziemniaki kroję w kostkę i dodaję do papryki. Papryczkę chili i czosnek drobniutko kroję i dodaję do papryki. Cebulę kroję w drobną kostkę, pora kroję w cienkie półplasterki i dodaję do cebuli. Pieczarki kroję w ćwierć plasterki.
Przygotowanie dania: W rondlu rozgrzewam olej, dodaję pierś z kurczaka i obsmażam na dużym ogniu około 3 minuty. Następnie dodaję pieczarki i smażę jeszcze około 5 minut. Do podsmażonych pieczarek z piersią, dodaję cebulę z porem, delikatnie solę i smażę jeszcze około 2 minut. Następnie dodaję ziemniaki, paprykę, marchew, czosnek, papryczkę chili, doprawiam ziołami i przyprawami, dokładnie mieszam i duszę około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję koncentrat, pomidory, wodę i gotuję pod przykryciem do miękkości warzyw (około 10-15 minut), sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą, pieprzem i papryką ostrą. Danie jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Dania główne
Waflowe krokiety
Dania główne
Makaron z pieczarkami w pomidorach
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Jeśli masz dość klasycznych kotletów mielonych na obiad, pora zaskoczyć wszys...
Odsłon: 589
Waflowe krokiety
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 75