Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiamy przepis na danie, które pojawia się od czasu do czasu w niemal każdym domu, ale wszędzie smakuje nieco inaczej. Przygotuj leczo według naszej receptury — daj się zaskoczyć nieco zmodyfikowanej wersji tego popularnego dania.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Warzywa umyj i osusz. Obrane ze skórki pomidory i cukinię pokrój w grubą kostkę, czerwoną paprykę w cienkie plasterki, a papryczkę chilli w kostkę. Obierz cebulę i pokrój w półtalarki.
Na patelnię lub do garnka z grubym dnem wlej olej i rozgrzej. Dodaj kiełbasę i cebulę. Smaż na średniej mocy palnika przez około 10 minut.
Do podsmażonej kiełbasy i cebuli dodaj pozostałe pokrojone warzywa (poza pomidorami) oraz listki laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj wszystko na niewielkiej mocy palnika przez około 20-25 minut. Jeśli warzywa wypuszczą za mało soku, możesz dodać nieco wody, by przygotowywana potrawa nie przypaliła się.
Gdy warzywa będą już niemal odpowiednio miękkie, dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i suszoną paprykę słodką oraz wędzoną. Zamieszaj wszystko, przytrzymaj na włączonym palniku jeszcze przez około 3 minuty (nie zapomnij o mieszaniu, aby potrawa nie przywarła do dna garnka lub patelni). Dopraw do smaku pieprzem i solą.
Leczo smakuje najlepiej, jeśli podasz je z chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem.