Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na zimowy obiad.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 282
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 128
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 282
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 128
Składniki
Do rondla z gorącym olejem rzepakowym wrzuciłam pętko dobrej kiełbasy pokrojonej w plasterki, 2 posiekane cebule, liść laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i odrobinę harissy (można zastąpić chilli). Smażyłam około 5 minut. Po tym czasie dodałam łyżkę musztardy, 50 ml ciemnego sosu sojowego, garść natki pietruszki i około 250 ml wody. Dusiłam pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodałam łyżkę pikantnego ketchupu, pomidory z puszki razem z sokiem i garść zielonego mrożonego groszku. Gotowałam bez przykrycia około 5 minut do połączenia smaków. Na koniec dodałam ugotowane osobno ziemniaki pokrojone w dużą kostkę. Delikatnie wymieszałam. Gotowe. Potrawę można, choć nie trzeba doprawić solą i pieprzem.