Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję nietypowe połączenie makaronu ,sera ,ziemniaków z dodatkami ,które razem tworzą pyszne danie obiadowe.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7192
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1476
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36296
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7192
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1476
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36296
Składniki
Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonej wodzie 20 min.Płaty lazanii ugotować 7-8 min.Wyjąć łyżką cedzakową,przelać wodą. Przygotować sos:Czosnek przecisnąć przez praskę ,cebulę 1/2 szt pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej dodać czosnek i cebulę chwilę podsmażyć ,wlać przecier i gotować na wolnym ogniu 4 min.dodać wino gotować 3 min.,doprawić solą pieprzem ,oregano,dodać masło całość gotować 2 min.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę.Papryki pokroić w kostkę.Szczypiorek, pietruszkę pociąć.Płaty lazanii podzielić na połowę.Plasterki szynki podzielić na 4 części .Serek wymieszać z ziemniakami , dodać paprykę ,szczypiorek ,pietruszkę ,doprawić solą i pieprzem.
Połowę przygotowanego sosu wlać na dno naczynia żaroodpornego.Na makaron ułożyć szynkę,farsz i zwinąć w rulonik.Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym.W wolne przestrzenie obok nich wlać pozostałą część sosu.Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach ,zasypać całość.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec do zrumienienia sera.