Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pierogi. Zawsze się udają. Idealny przepis dla początkujących.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Mąkę wysypuję na stolnicę , dodaję szczyptę soli i powoli zagniatam ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. W razie potrzeby dodaję trochę więcej wody. Odstawiam na 10 minut.
Cebulę obieram , kroję drobno i smażę. Ziemniaki , twaróg i połowę cebuli , solę , pieprzę i dokładnie gniotę . Wszystko dokładnie mieszam.
Ciasto wałkuję bardzo cienko , wycinam kubkiem kółka. Wycięte kółka napełniam farszem z ziemniaków i zlepiam pierogi.
W dużym garnku gotuję osoloną wodę , wkładam pierogi. U mnie na garnek wkadam ok. 10 szt. , aby się nie posklejały. Od momentu kiedy wypłyną gotuję ok. 3 minut. Odcedzam i przekładam na patelnię z resztą cebui. Podsmażam.