Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki, uwielbiane przez moja rodzinę :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 105
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 762
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 105
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 762
Składniki
Ugotuj ziemniaki i zostaw do ostygnięcia. Zmiel je razem z serem białym. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaz na złoto. Dodaj cebulę do farszu, wymieszaj, przypraw do smaku solą,maggi, pieprzem i ostrą papryką.
Mąkę wysyp na stolnicę, na środku zrób dołek, umieść w nim jajko i żółtko, dodaj masło i sól, siekaj, aż połączy się w masę, dodawaj wodę aż ciasto będzie odpowiedniej gęstości (musi być miękkie, ale elastyczne i nie może się kleić).
Ciasto rozwałkowuj po kawałku (resztę trzymając pod przykryciem) cienko i wykrawaj szklanką krążki. Nakładaj łyżeczkę farszu i sklejaj. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez 4 minuty po wypłynięciu. Pierogi podawaj z roztopionym masłem lub skwarkami, albo podsmażone na patelni na maśle.Smacznego! Z tej porcji wychodzi około 100 pierogów. Kwiecień, 2010r.