Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierożki, uwielbiane przez moja rodzinę :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 312
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 150
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17098
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 312
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 150
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17098
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Ugotuj ziemniaki i zostaw do ostygnięcia. Zmiel je razem z serem białym. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaz na złoto. Dodaj cebulę do farszu, wymieszaj, przypraw do smaku solą,maggi, pieprzem i ostrą papryką.
Mąkę wysyp na stolnicę, na środku zrób dołek, umieść w nim jajko i żółtko, dodaj masło i sól, siekaj, aż połączy się w masę, dodawaj wodę aż ciasto będzie odpowiedniej gęstości (musi być miękkie, ale elastyczne i nie może się kleić).
Ciasto rozwałkowuj po kawałku (resztę trzymając pod przykryciem) cienko i wykrawaj szklanką krążki. Nakładaj łyżeczkę farszu i sklejaj. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez 4 minuty po wypłynięciu. Pierogi podawaj z roztopionym masłem lub skwarkami, albo podsmażone na patelni na maśle.Smacznego! Z tej porcji wychodzi około 100 pierogów. Kwiecień, 2010r.