Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, duszona ryba z warzywami
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 363
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 363
Składniki
Rybę kroję na 2 kawałki. Solę i pieprzę z obu stron. Marchewkę ścieram na tarce, paprykę kroję w kostkę, a pomidorki koktajlowe kroję na pół.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam 1 łyżkę oliwy z oliwek. Na rozgrzaną oliwę dodaję marchewkę, paprykę oraz pomidorki koktajlowe i smażę około 5 minut raz na jakiś czas mieszając.
Po 5 minutach do warzyw dodaję rybę, patelnię lub rondel przykrywam pokrywką i duszę 14 minut. Duszoną rybę z warzywami przekładam na talerz.