Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka z ziemniaków i ryby.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 999
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 73
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 189
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 999
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 73
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1131
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Kostki ryby obsmażyć na łyżce masła i 3 łyżkach oliwy. Umyte pokrojone na ćwiartki i osuszone pieczarki podsmażyć na drugiej łyżce masła. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, na nich rybę i pieczarki. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Każdą z warstw należy lekko posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Śmietanę wymieszać z odrobiną soli i pieprzem, zalać potrawę, posypać ja startym żółtym serem. Zapiekać 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.