Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka z ziemniaków i ryby.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13309
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2619
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3771
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13309
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2619
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3771
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Kostki ryby obsmażyć na łyżce masła i 3 łyżkach oliwy. Umyte pokrojone na ćwiartki i osuszone pieczarki podsmażyć na drugiej łyżce masła. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, na nich rybę i pieczarki. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Każdą z warstw należy lekko posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Śmietanę wymieszać z odrobiną soli i pieprzem, zalać potrawę, posypać ja startym żółtym serem. Zapiekać 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.