Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do swojego dania użyłem dorsza. Doskonale się sprawdził, smakowo i wizualnie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 382
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 382
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Rybę lekko oprószyłem solą i pieprzem, piekłem 20 minut w temperaturze 70 stopni. Użyłem naczynia żaroodpornego.
W tym czasie pokroiłem ząbki czosnku na talarki i podsmażyłem na złoto. Czosnek odłożyłem na później, a na tej samej patelni udusiłem paprykę pokrojoną w paski, przyprawiłem solą i pieprzem.
Dorsza ułożyłem na duszonej papryce, posypałem czosnkiem i pietruszką. Jako surówkę dorzuciłem sobie pół pomidora, ponieważ pasował mi kolorystycznie :D
Przemycamy zdrowie: Do duszonej papryki można dodać odrobinę płatków, otrębów lub ostropestu. Paprykę delikatnie opruszyłem kurkumą, która szczególnie w połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.