Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23046
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23046
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
Dostałam morskie ryby ale nie znam polskiej nazwy :) Po opatroszeniu, ryby nacięłam na bokach. Natarłam je oliwą, czosnkiem i mieszanką przypraw do ryb, tak aby cześć znalazła się także w nacięciach i wewnątrz. W nacięcia włożyłam dodatkowo plasterki cytryny. Warzywa pokroiłam i także wymieszałam je w ziołach i oliwie. Wszystko ułożyłam na blasze, dodatkowo użyłam jeszcze dymki i chili.
Rybę z warzywami piekłam około 25-30 minut w 185 stopniach. Czy ryba nie jest surowa można sprawdzić nakłuwając ją widelcem- powinien wypłynąć klarowny bezbarwny sok. Smacznego :)