Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54203
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 538
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5530
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54203
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 538
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5530
 
         
         
                Składniki
Dostałam morskie ryby ale nie znam polskiej nazwy :) Po opatroszeniu, ryby nacięłam na bokach. Natarłam je oliwą, czosnkiem i mieszanką przypraw do ryb, tak aby cześć znalazła się także w nacięciach i wewnątrz. W nacięcia włożyłam dodatkowo plasterki cytryny. Warzywa pokroiłam i także wymieszałam je w ziołach i oliwie. Wszystko ułożyłam na blasze, dodatkowo użyłam jeszcze dymki i chili.
Rybę z warzywami piekłam około 25-30 minut w 185 stopniach. Czy ryba nie jest surowa można sprawdzić nakłuwając ją widelcem- powinien wypłynąć klarowny bezbarwny sok. Smacznego :)