Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2115
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 203
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 97
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2115
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 203
Składniki
Dostałam morskie ryby ale nie znam polskiej nazwy :) Po opatroszeniu, ryby nacięłam na bokach. Natarłam je oliwą, czosnkiem i mieszanką przypraw do ryb, tak aby cześć znalazła się także w nacięciach i wewnątrz. W nacięcia włożyłam dodatkowo plasterki cytryny. Warzywa pokroiłam i także wymieszałam je w ziołach i oliwie. Wszystko ułożyłam na blasze, dodatkowo użyłam jeszcze dymki i chili.
Rybę z warzywami piekłam około 25-30 minut w 185 stopniach. Czy ryba nie jest surowa można sprawdzić nakłuwając ją widelcem- powinien wypłynąć klarowny bezbarwny sok. Smacznego :)