Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421397
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421397
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Dostałam morskie ryby ale nie znam polskiej nazwy :) Po opatroszeniu, ryby nacięłam na bokach. Natarłam je oliwą, czosnkiem i mieszanką przypraw do ryb, tak aby cześć znalazła się także w nacięciach i wewnątrz. W nacięcia włożyłam dodatkowo plasterki cytryny. Warzywa pokroiłam i także wymieszałam je w ziołach i oliwie. Wszystko ułożyłam na blasze, dodatkowo użyłam jeszcze dymki i chili.
Rybę z warzywami piekłam około 25-30 minut w 185 stopniach. Czy ryba nie jest surowa można sprawdzić nakłuwając ją widelcem- powinien wypłynąć klarowny bezbarwny sok. Smacznego :)