Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziła się wam tradycyjnie smażona ryba, zachęcam do przygotowania ryby po chińsku. Ryba z warzywami w aromatycznym sosem, podana z ryżem to idealna propozycja na piątkowy obiad. Posmakujesz, nie pożałujesz.
Polecam, pychota.
Odsłon: 717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4967
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 306
Polecam, pychota.
Odsłon: 717
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4967
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 306
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. 2. Rybę dzielimy na małe kawałki, solimy wlewamy jedną łyżkę sosu sojowego, mieszamy, obtaczamy w mące pszennej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajemy obraną z nasion i pokrojoną w plasterki papryczkę Chili. Następnie dodajemy obrane, pokrojone w słupki marchewki, obraną z nasion i pokrojoną w małe paseczki paprykę i pokrojone w paseczki wcześnie namoczone grzyby MUN. 4. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską, podlewamy jedną szklanką wody i doprawiamy solą, curry, pozostałym sosem sojowym, miodem, octem ryżowym i zagęszczamy skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z rybą.
5. Danie gotowe, podajemy z ryżem. 6. Smacznego.