Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziła się wam tradycyjnie smażona ryba, zachęcam do przygotowania ryby po chińsku. Ryba z warzywami w aromatycznym sosem, podana z ryżem to idealna propozycja na piątkowy obiad. Posmakujesz, nie pożałujesz.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4013
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29427
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18863
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4013
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29427
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18863
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. 2. Rybę dzielimy na małe kawałki, solimy wlewamy jedną łyżkę sosu sojowego, mieszamy, obtaczamy w mące pszennej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajemy obraną z nasion i pokrojoną w plasterki papryczkę Chili. Następnie dodajemy obrane, pokrojone w słupki marchewki, obraną z nasion i pokrojoną w małe paseczki paprykę i pokrojone w paseczki wcześnie namoczone grzyby MUN. 4. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską, podlewamy jedną szklanką wody i doprawiamy solą, curry, pozostałym sosem sojowym, miodem, octem ryżowym i zagęszczamy skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z rybą.
5. Danie gotowe, podajemy z ryżem. 6. Smacznego.