Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziła się wam tradycyjnie smażona ryba, zachęcam do przygotowania ryby po chińsku. Ryba z warzywami w aromatycznym sosem, podana z ryżem to idealna propozycja na piątkowy obiad. Posmakujesz, nie pożałujesz.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424897
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 748
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424897
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. 2. Rybę dzielimy na małe kawałki, solimy wlewamy jedną łyżkę sosu sojowego, mieszamy, obtaczamy w mące pszennej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajemy obraną z nasion i pokrojoną w plasterki papryczkę Chili. Następnie dodajemy obrane, pokrojone w słupki marchewki, obraną z nasion i pokrojoną w małe paseczki paprykę i pokrojone w paseczki wcześnie namoczone grzyby MUN. 4. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską, podlewamy jedną szklanką wody i doprawiamy solą, curry, pozostałym sosem sojowym, miodem, octem ryżowym i zagęszczamy skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z rybą.
5. Danie gotowe, podajemy z ryżem. 6. Smacznego.