Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych potraw :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 79
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 108
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 195
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 79
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 108
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 195
Składniki
Filety opłukałem ,osuszyłem ,natarłem solą ,oprószyłem ziołami (majeranek ,bazylia ,tymianek) ,obtoczyłem w mące i podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu. Jarzyny ,opłukałem ,starłem na tarce grubych oczkach ,dodałem do nich zeszkloną na tłuszczu cebulę ,koncentrat pomidorowy i przyprawy (liść laurowy ,ziele angielskie ,sól). Dolałem ½ szklanki wody i dusiłem pod przykryciem 10 min. W naczyniu żaroodpornym wyłożyłem ½ warzyw ,na nich ułożyłem filety rybne ,przykryłem pozostałą częścią warzyw. Naczynie zakryłem folią aluminiową. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 180 stopni C ,włożyłem naczynie i zapiekałem 40 min.