Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na rybę po grecku, ale ten towarzyszy mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Polecam do wypróbowania.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 47
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6803
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 245
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 47
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6803
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 245
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Składniki
Rybę oczyszczamy, kroimy na małe porcje, oprószamy mąką i smażymy na patelni polanej olejem lub oliwą z oliwek.
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w słupki, cebulę w kostkę. Wrzucamy je do rondelka, wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy. Gdy się lekko podrumienią, dolewamy do nich bulion, lekko solimy i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich przecier pomidorowy, szczyptę cynamonu, liść laurowy, szczyptę cukru, kilka goździków oraz pieprz. Całość dusimy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia.
Do ostudzonego sosu warzywnego dodajemy musztardę oraz doprawiamy do smaku. Do miseczki wykładamy ostudzoną rybę i zalewamy ją zimnym sosem.